23948sdkhjf

Top 10: Her er årets meste læste artikler på RetailNews

Det har været et begivenhedsrigt år i dansk detailhandel - og således også på RetailNews

Året har sine faste højtider for den danske detailhandel - fødselsdage, Black Friday, jul, nytår med flere - og det afstedkommer altid nyheder fra branchen. 

Men der sker også meget andet blandt de danske detailvirksomheder - og nedenfor har vi her på RetailNews samlet 2022's mest læste artikler på hjemmesiden. 

Og der er flere store nyheder iblandt. 

1) Garnvirksomhed solgt for trecifret millionbeløb

- Den danske garnvirksomhed Hobbii, der i 2020 vandt Gazelleprisen hos Børsen for en vækst på over 3000 procent over fire år, har fortsat godt gang i forretningen, skrev RetailNews tilbage i april måned. Og det kunne læserne lide. 

2) Vagtplanen går ikke op: Salling Group tager drastiske metoder i brug

- Der var pres på detailbranchen, da coronapandemien stadig havde sit tag i Danmark i januar i år. Sygdom pressede landets dagligvarekæder - og derfor tog Salling Group et drastisk og alternativt middel i brug for at få vagtplanerne til at gå op. 

3) Coop-kæde skifter navn: Folk misforstod koncept ($)

- Et enkelt navneskifte var, hvad der skulle til for at Coops nye butikskæde kunne komme til sin ret. Og sådan gik det til, at Coop365 blev til Coop365Discount. 

4) Jyder kan score en milliard på salg af livsværk

- Legetøj og børnetøj er en sællert af rang i dansk detailhandel, og det har Herning-virksomheden Maileg luret for længst. Derfor har de også de seneste år præsenteret flotte tocifrede millionoverskud - og i januar satte de så i gang i en salgsproces. Og her blev man ifølge Børsen vurderet til at have en værdi på over en milliard kroner. 

5) Landsdækkende herretøjskæde er gået konkurs ($)

- Komfortabelt herretøj i faste kollektioner var åbenbart ikke lige i danskernes smag. I hvert fald ikke så meget at Brdr. Simonsen-forretningerne og virksomhedens webshop kunne holde sig oven vande - og derfor blev begæret konkurs. Senere er virksomheden dog genopstået - stadig med tvillingerne Anders og Christian Simonsen i spidsen.  

6) Coop laver intern direktør-rokade og nedlægger stilling

- 2022 har været et begivenhedsrigt år for Coop-koncernen, og de indledte også året med en rokade i toppen af organisationen. Her fik den nu tidligere kommercielle direktør, Kenneth Pedersen, ny titel - og det betød samtidig et farvel til Jesper Gottschalck Bjerring i Coop-regi. 

7) Her er droppet Coop-topchefs nye job

- En anden person med en fortid i Coop-koncernen, der fik nyt job i 2022, var Peter Høgsted. I 2020 blev han udskiftet i toppen af Coop - men i starten af 2022 fandt han så et nyt job. Og det var ikke i Danmark. 

8) Først i Nordjylland, nu i Næstved: Svenske lavpriseksperter overtager gammel Føtex

- Den svenske lavpriskæde Dollarstore har brugt 2022 på at indtage det danske marked. Først kom de til Brønderslev i Nordjylland - og siden rettede de deres blik mod Sjælland. Her overtog Dollarstore en gammel Føtex-butik - og det var noget, sjællænderne kunne lide. 

9) Nordjysk webshop går konkurs - men navnet kan være mange penge værd

- Selvom man ingen penge har og går konkurs, kan et virksomhedsnavn stadig være penge værd. Rigtig mange penge værd. Det skrev Nordjyske om tilbage i januar - og selvom virksomheden Trendyshop leverede overskud på overskud, kunne tingene til sidst ikke hænge sammen. Men domænenavnet kunne potentielt være mange penge værd, mente kuratoren dengang. 

10) Møbelkæde konkurs efter hastig vækst – vrede kunder i klemme

- Hundredvis af vrede kunder samlede sig i en Facebook-gruppe for at markere deres utilfredshed med, at møbelvirksomheden Living-Room, ejet af Møbel Koncept ApS, var gået konkurs. De havde ordrer i klemme - og selv for udlejerne af Living-Rooms butikslokaler var det ikke til at komme i kontakt med folkene bag møbelvirksomheden. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11