23948sdkhjf

Nu er tobakken usynlig i Netto

Mandag var tobakken væk fra butikkerne på Amager. Om 14 dage vil cigaretterne ikke kunne ses i nogen af Nettos butikker.

Fra morgenstunden i dag er en task force fra Netto gået i gang med at skjule cigaretterne i kædens butikker. I løbet af mandagen vil cigaretterne være gemt væk i de første 20 Nettobutikker, som ligger på Amager.

Og om mindre end to uger vil tobakken være gjort usynlig i samtlige Netto-butikker landet over, står der i en pressemeddelelse. 

Baggrunden for Nettos beslutning om at skjule tobakken med det samme er bl.a. en rapport fra Kræftens Bekæmpelse, som tidligere på året kom med en række anbefalinger til at bekæmpe rygning og forhindre nye generationer af rygere i at opstå.

Blandt dem er en anbefaling til detailhandlen om at skjule tobakken, så kunderne selv aktivt skal spørge om cigaretterne i stedet for at blive eksponeret for dem i butikkerne.

- (...) Vi ønsker aldrig at diktere, hvad vores kunder skal købe, men vi har ingen interesse i at en vare, der er så decideret usund, står frit fremme. Jeg håber, at dette første skridt fra vores side vil få andre til at gå med i kampen hurtigt, og at politikerne vil bakke op ved at se på andre tiltag som, man ved, har en effekt. Det vil vi gerne gå i dialog om, siger Brian Seemann Broe, der er landedirektør i Netto.

Han foreslår eksempelvis, at tobak fremover kun kan købes med kreditkort eller andre betalingsmåder, hvor det samtidig automatisk tjekkes, at kunden er over 18 år, hvilket ikke er muligt i dag af lovgivningsmæssige grunde.

Konkret bliver cigaretterne i Netto skjult ved, at de cigaretmaskiner, der findes ved kassebåndene, bliver folieret, så man ikke kan se, at der sælges tobak. Kunderne skal derfor selv aktivt spørge kassemedarbejderen, hvis de ønsker at købe cigaretter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156