23948sdkhjf

Alt er væk: Danish Crown indgår milliardaftale med Alibaba

Ny fabrik i Kina kan melde udsolgt i ét hug
Allerede inden Danish Crown åbner sin nye, kæmpestore fabrik i Kina, er alle varerne revet væk fem år ud i fremtiden.

Danish og det Alibaba-ejede selskab Win-Chain har netop underskrevet en femårig aftale om ugentlige leverancer på 250 tons grisekød fra fabrikken, der efter planen skal åbne i sommeren 2019.

Aftalen har en værdi på minimum 2,3 milliarder kroner.

Win-Chain har sat sig på fabrikkens fulde kapacitet. Så allerede inden den første kotelet fra danske grise er skåret og pakket på Danish Crowns nye forædlingsfabrik i Kina, kan koncernen melde udsolgt.

- Det er fantastisk for Danish Crown at kunne indgå en så stor og omfattende aftale med Win-Chain og Alibaba Group. Med et slag bliver vores produkter tilgængelige på både Win-Chains digitale platforme og i de Alibaba-ejede supermarkedskæder i hele Shanghai-regionen, siger Danish Crown-topchef Jais Valeur.

Danish Crown har haft et tæt samarbejde med Alibaba Group, siden de to virksomheder i august 2017 underskrev en aftale om salg og markedsføring af Danish Crown-produkter på den digitale platform T-Mall. Det samarbejde udvides fra sommeren 2019 med et langt bredere udbud af produkter, som alle vil blive forarbejdet og pakket på Danish Crowns fabrik i Pinghu udenfor Shanghai.

Danish Crown har i en årrække haft en stor og succesfuld eksport af fersk svinekød til Kina. Hidtil har kunderne i stort omfang været kinesiske distributører og den kinesiske forædlingsindustri, men forbrugsmønsteret i Kina er i hastig forandring, og det er en hjørnesten i Danish Crowns strategi at komme tættere på forbrugerne i netop Kina.

Flere fabrikker på vej?
- Det kinesiske marked flytter sig enormt hurtigt lige nu, og der sker egentlig tre ting sideløbende. For det første er der en kolossal vækst i e-handlen, hvor forbrugere køber varerne og får dem leveret derhjemme få timer senere. I min optik har Shanghai i dag verdens mest avancerede marked for e-handel. Dernæst er forbrugerne i stedet for at købe fersk kød på de såkaldte ”wet markets” begyndt at købe detailpakkede produkter i supermarkederne, præcis som vi kender det i Danmark. Endelig spiser flere og flere kinesere ude, ligesom vi ser i USA eller Europa. Nu kommer vi længere frem i værdikæden i Kina, og det ser jeg et markant potentiale i, siger Jais Valeur.

Danish Crown tog i foråret det første spadestik til koncernens første forædlingsfabrik i Kina. Fabrikken ligger under 100 kilometer fra Shanghai og bliver på 17.000 kvadratmeter. Den er bygget til årligt at kunne producere op til 14.000 tons forædlede produkter til først og fremmest de over 80 millioner mennesker, der bor i Shanghai-området, men i mindre grad også til resten af Kinas befolkning på knap 1,4 milliarder mennesker.

- Kina er et af vores absolut største markeder og fabrikken i Pinghu er tænkt som vores brohoved for dansk grisekød til de kinesiske forbrugere. Hvis vi lykkes med den operation, så er det bestemt ikke utænkeligt, at vi indenfor få år vil havde lignende fabrikker ved andre kinesiske storbyer, siger Jais Valeur.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094