23948sdkhjf

Danskerne udpeger lokale plastiknødzoner - nu bliver 31 hjulpet af Netto

Sammen med danskerne trækker Netto i arbejdstøjet for at komme plastikforureningen i Danmark til livs.

Kort før sommerferien opfordrede Netto og WWF Verdensnaturfonden danskerne til at spotte og dele naturområder, som de oplevede, var meget plaget af plastikforurening.

I dag har Netto derfor besluttet at gennemføre plastikoprydning gennem 31 indsatser i hele landet på en række af de lokale steder, som danskerne har tilmeldt.

Indsatsen kommer til at foregår den 21. september på World Cleanup Day.

- Ingen kender Danmark bedre end danskerne selv. Derfor bad vi danskerne om hjælp, til at fortælle os om de lokale plastikproblemer de oplever ude i den danske natur. Nomineringerne viser, at trods tidligere indsatser og fokus fra alle kanter i samfundet, så har Danmark brug for en ordentlig oprydning. Men i Netto er vi fuldt ud besluttet på, og vi synes, det er vigtigt at lytte til danskernes opråb, så derfor har vi i dag besluttet at reagere og igangsætte et nyt initiativ, siger Majken Bramstrup, der er CSR-ansvarlig i Netto Danmark, i en pressemeddelelse. 

Beskyt naturen sammen med din familie
World Cleanup Day er en global oprydningsdag, hvor der sidste år deltog hele 18 millioner mennesker i 157 lande verden over.

På de 31 lokaliteter fordelt over hele landet, hvor Netto faciliterer oprydningsarbejde sammen med lokale danskere, stiller Netto op med medarbejdere, der uddeler affaldssække og andre remedier, som man skal bruge til at rydde op i naturen.

Ligeledes vil Netto sørge for forfriskninger til alle deltagerne. Al det affald, der samles ind fra de 31 lokaliteter, afleverer Netto efterfølgende til korrekt affaldshåndtering.

På en række steder deltager WWF Verdensnaturfonden sammen med Netto og hjælper danskerne med at fjerne plastik fra naturen.

- Vi glæder os meget til at møde alle de danskere, som engagerer sig i vores fælles natur. Plastik er til direkte skade for dyr og miljø, og derfor er det også så vigtigt, at vi får det fjernet fra naturen. Både på World Cleanup Day og generelt når vi færdes i naturen. Men vi skal også have identificeret de mekanismer, der gør at plastik ender i naturen, så vi kan forebygge det fremadrettet. Der er jo ingen af os, som ønsker at fejre 25-års jubilæum for World Cleanup Day. Vi er nødt til at blive klogere i vores brug og omgang med plastik, siger Malene Møhl, plastikekspert i WWF Verdensnaturfonden.

Du kan se en fuld liste over lokaliteter på https://netto.dk/ansvar/plastik/world-cleanup-day/.

Og du kan læse mere om WWFs forskningstiltag Projekt Plastik-Smart i partnerskab med Netto på www.plastiksmart.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109