23948sdkhjf

Imerco taber stadig penge: Tror på overskudsår trods corona

Danmarks største isenkræmmerkæde er endnu engang kommet ud af et regnskabsår med millionunderskud, men ikke desto mindre tror Imerco trods corona på, at 2020 bliver et overskudsår.

Det skriver Finans.

Onlinesalget er vokset hos Imerco, men ikke i et tempo, der har kunnet modveje det omsætningsfald, der er fulgt med lukningen af urentable butikker.

Således blev omsætningen i 2019 med 1,35 mia. kr. næsten 40 mio. kr. mindre end det foregående års, mens der til gengæld er fremgang på bundlinjen. Før skat faldt underskuddet fra 114 mio. i 2018 til 72 mio. kr. sidste år.

Imerco overtog i 2017 en del af konkurrenten Inspirations forretning, og ifølge Finans har omkostninger relateret til den manøvre kostet i regnskaberne for både 2018 og 2019. Desuden bød sidste år på lukningen af i alt fem urentable butikker, mens seks Imerco-forretninger i årets løb blev slået sammen til tre.

Den forbedrede indtjening har medført optimistiske toner fra Imercos adm. direktør Frederik Brønnum, der tror på, at 2020 trods coronaens hærgen ender med sorte tal på bunden.  

– Vi tabte 30 pct. i omsætningen fra marts til midt i maj, da vi kunne genåbne alle butikker i storcentrene. Hvis vi tænker ud fra, at året bliver normaliseret uden eksempelvis en bølge to af coronavirus, skal vi dog ud af 2020 med et overskud. Det er bestemt inden for rækkevidde, siger han til mediet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109