23948sdkhjf

Købmænd og tankstationer drukner i pakker og beder om hjælp

Enorme mængder pakker som følge af julehandel og black week-tilbud skaber lige nu problemer hos dagligvarebutikker, kiosker og tankstationer over hele landet.

Pakkehylder og pakkeshops er fyldte til bristepunktet, og derfor lyder opfordringen til danskerne, at de hurtigst muligt skal afhente deres pakker.

- Vores forhandlere melder lige nu om massivt pres fra historisk mange pakker. Derfor har vi brug for danskernes hjælp, så vi ikke drukner i pakker op mod jul, siger Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi, der driver 111 Shell-stationer.

For at få kunderne til at afhente pakker hurtigt udlover Shell nu et års forbrug af brændstof til kunder, der henter deres GLS-pakke hos Shell samme dag, som de modtager adviseringen. Vinderen trækkes den 23. december.

Opråb til kunderne

Også i dagligvarebutikker med bemandede skranker eller pakkeautomater spidser situationen til. Mange af butikkerne benytter deres Facebook-side til at opfordre kunderne til at få afhentet pakker.

- Der bliver gjort store anstrengelser for at håndtere de stigende pakkemængder lige nu. Det er alt fra ekstra personale til flytning af pakkeudlevering til andet sted i eller uden for butikken, siger Claus Bøgelund Nielsen, vicedirektør i De Samvirkende Købmænd. 

Søren Lausten Jørgensen, købmand i Spar Kerteminde, får lidt kvalmefornemmelse, når der kommer et nyt læs pakker, mens hylderne i forvejen er tætpakkede.

- Vi har sat ekstra bemanding ind, og med den kraftige vækst på pakker de seneste år på pakker og forstærket vækst her under coronaen og endnu mere i forbindelse med Black Friday og traditionelt julegavekøb er det vokset helt ud af proportioner, siger han til Fyens Stiftstidende.

Pakkefirmaer ruster sig

Gennem hele 2020 er onlinesalget herhjemme vokset kraftigt. Og forventningen er, at denne tendens fortsætter. 

Postnord regner med 30-35 pct. flere pakker end sidste år i perioden fra black friday og til jul. Derfor sætter man flere hundrede ekstra bude og biler på vejene.

Hos transportfirmaet GLS forventer man en fordobling af antallet af pakker frem mod jul sammenlignet med sidste år. Derfor har GLS med sine 1.650 pakkeshops i hele landet gjort ekstra plads til den store vækst i mængden af pakker.

Men selv om kapaciteten er skruet i vejret, og pakkeshops tager forskellige tricks i brug, vil en fordobling af pakkemængderne skabe travlhed og trængsel i mange pakkeshops, lyder det fra kommunikationschef Marianne Jensen.

- Vores budskab er helt klart, at det er en stor hjælp i den kommende tid, hvis du hurtigt henter dine pakker. Så får vi hele tiden gjort plads til de mange nye pakker, der kommer gennem vores system, siger hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094