23948sdkhjf

Generationsskifte, rekordregnskaber og en undercover-boss: Her er årets mest læste artikler

Slunkne pengekasser, store investeringer, iværksættersucceser og en topchef undercover.

Året 2021 bød på lidt af hvert - også på RetailNews.

Her er et kig tilbage på året der gik og de ti mest læste artikler, der fortjener et gensyn.

Nummer 10: Koldingensere investerede massivt på hjemegnen

Den internationale handelskoncern Schou Company købte først i januar en stor grund uden for Kolding, hvor det er planen, at der på de 36 hektar skal bygges cirka 100.000 kvadratmeter til lager, administration og showroom.

Investeringen løber op i 500 millioner kroner og skal efter planen stå færdig i sommeren 2022.

Læs historien her: Handelskoncern bygger for en halv milliard i Kolding.

Nummer 9: Nordjyske succes-iværksættere troede på konceptet

Aalborgensiske Shaping New Tomorrow finder tit plads i RetailNews. Og med god grund. I marts kunne de fortælle om deres koncept med strækbare men samtidigt pæne bukser, som de mener er svære at kopiere.

Stifterne er blevet blevet millionærer, der bliver løbende ansat folk og åbnet butikker i ind- og udland, og senest vandt de Børsens Gazelle-pris efter en vækst på 8000 procent over fire år, så Shaping New Tomorrow er også værd at holde øje med i 2022.

Læs historien her: Tøjmillionærer på himmelflugt: Derfor kan ingen kopiere os.

Nummer 8: Forgyldte butikschefer

I marts kunne dagligvaregiganten Coop berette, at de var klar med en ny partneraftale, som skulle give koncernens købmænd nye indtjeningsmuligheder, øget frihed og en større ejerskabsfølelse.

I Coop 365 indgik man en aftale, hvor butikscheferne og souscheferne deler de økonomiske forbedringer, de skaber, med Coop. Det betyder, at en almindelig butikschef kan tjene op til en million oveni årslønnen.

Læs historien her: Nyt koncept: Her kan Coops butikschefer tjene 1 mio. kr. ekstra.

Nummer 7: Bedste regnskab i årtier

Fødevarevirksomheden Nowaco kom ud af 2020 med et rekordregnskab, og det vakte interesse hos RetailNews' læsere, der kunne læse om Nowacos øgede fokus på digitalisering, omstillingsparathed og udskiftning på direktørgangen.

Læs historien her: Nowaco leverer det bedste resultat i 48 år.

Nummer 6: Stifteren kom tilbage som direktør

Hos den succesfulde webshop Coolshop har ansigtet udadtil længe været Jacob Risgaard, men der har været flere administrerende direktører. I 2021 blev det igen Mark Nielsen, der har grundlagt Coolshop, der satte sig i direktørstolen, hvilket blandt andet skete efter Anders Holch Povlsen købte sig ind i foretagendet.

Læs historien her: ”Hemmelig” Coolshop-ejer tilbage som direktør.

Nummer 5: Corona-ramt år betød tom pengekasse

2020 og 2021 har i høj grad stået i coronaens tegn, og det har mange selskabers regnskaber ligeså.

Et af dem er Footzone, der driver en række Havanna Shoes-butikker, og de endte med at tømme pengekassen, så de pludseligt stod med en negativ egenkapital på 6,7 millioner kroner, der blandt andet også skyldtes problemer med udbetaling af hjælpepakker.

Læs historien her: Pengekassen tømt i stor kæde: Vi vidste, at det ville se skidt ud.

Nummer 4: Generationsskifte og navneskifte i familieejet kæde

På fjerdepladsen finder vi historien om kæden, der hidtil har været kendt som Stoff og Stil og før det Peters Resthal.

I 2021 påbegyndte kæden navneskiftet til det mere internationalt klingende Selfmade, ligesom at et generationsskifte satte 28-årige Andreas Lerche i direktørstolen.

Læs historien her: Stor dansk butikskæde skifter navn.

Nummer 3: "Kinesisk svindelbutik" fik næsten Coolshop i fedtefadet

Coolshop er endnu engang at finde på listen. Denne gang dog ikke med god vilje, for årets tredjemest læste artikel handler om, at Coolshop pludseligt var kommet i modvind, fordi de ikke levede op til den lovede leveringstid.

Det visede sig dog, at kunderne havde rettet deres vrede mod den forkerte butik, idet det var Cooltorvet.com, de havde lagt ordre hos. En webshop, som ifølge Jacob Risgaard fra Coolshop "ligner en kinesisk svindelbutik".

Læs historien her: Kunder rasede over ”den forkerte” Coolshop.

Nummer 2: Kæresteparret der fik millionsucces

Andenpladsen går til en vaskeægte iværksættersucces. Der er tale om det aalborgensiske tøjunivers BYIC, der er stiftet og drives af kæresteparret Astrid Ingemann Christensen og Martin Windelborg.

Med et resultat på 7 millioner kroner er de kommet langt siden gymnasietiden, hvor de startede brandet, og har i dag både webshop og fysisk butik.

Læs historien her: Nordjysk par udlever iværksætter-drømmen med stort millionoverskud.

Nummer 1: Topchefen gik undercover

Førstepladsen går til Per Bank fra Salling Group, der under coronaen hørte på vandrørene, at Tesco var ved at afskibbe sine polske butikker. Det fik topchefen til at starte bilen og køre til Polen, hvor han ved selvsyn undersøgte potentialet i de polske forretninger.

Det endte med et opkøb af Tescos polske forretning, og i dag er flere hundrede butikker i Polen omdannet til Netto, der er blevet en af de største discount-spillere i landet.

Læs historien her: Per Bank gik undercover - nu er historisk opkøb godkendt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062