23948sdkhjf

Salling Group investerer 2,5 milliarder i tre lande

Bilka i Viborg skiftede i januar sit gasfyr ud med en eldrevet varmepumpe.

I løbet af de kommende tre år skal gasfyret i 750 af Salling Groups butikker udskiftes med en varmepumpe. Samtidig investeres der i nye energieffektive kølemøbler i 775 butikker og 570 danske, polske og tyske varehuse, butikker, lager- og kontorbygninger udstyres med solceller på taget. 

I alt investerer Salling Group 2,5 milliarder kroner i grøn omstilling, omend investeringen også sker med henblik på at blive uafhængig af russisk gas.

- Som et led i vores klimaambition har vi haft en klar plan for reduktion af vores energiforbrug på tværs af koncernen og de tre markeder, vi opererer i. Nu lægger den aktuelle energisituation med stigende priser og afhængighed af Rusland yderligere pres på behovet for omstilling, og derfor har vi valgt at fremskynde investeringerne, siger Salling Groups administrerende direktør Per Bank.

Lavere energiforbrug 

Helt konkret går investeringen på 2,5 milliarder til at sænke energiforbruget og selv producere grøn energi på tværs af Salling Groups tre markeder Danmark, Tyskland og Polen.

- Som ansvarlig virksomhed ønsker vi at reagere og handle på de forandringer, vi står overfor. Vores vigtigste opgave er at have øje for, hvordan vi hele tiden kan forbedre hverdagen for vores kunder, og samtidig have overskud til både at geninvestere i vores forretning og donere tilbage til samfundet gennem vores ejere, Salling Fondene. Ved at investere stort i energi-reduktioner her og nu, er vi i stand til at drive en sund forretning både nu og i fremtiden, siger Per Bank.  

Ikke et trylleslag

Med kontorer, varelagere og 1.700 butikker fordelt på de tre markeder har en af Salling Groups udfordringer i den grønne omstilling været afhængigheden af energi fra fossile brændstoffer. Den udfordring er ikke fjernet med et trylleslag med de nye investeringer, men tiltagene er et væsentligt skridt i retningen af en fremtid uafhængig af russisk gas og andre fossile brændstoffer, forklarer Per Bank.

- Danmark er godt på vej til et grønnere elnet, men vores klimamæssige hovedpine har hele tiden været den energi, vi har købt i Tyskland og Polen. Med de reduktioner, vi planlægger her, samt ikke mindst opsætningen af solpaneler til egen produktion af grøn energi, tager vi nu et stort skridt i retning mod en fossilfri dagligvarehandel, siger Per Bank. 

Eksekveringen af de fem initiativer går i gang med det samme.

Udskiftningen af gasfyr i Danmark og Polen forventes afsluttet i 2023, mens Tyskland følger efter i 2024. Solceller på eksisterende bygninger forventes afsluttet i henholdsvis 2023 (Bilka), 2025 (Føtex samt alle Salling Groups centrallagre i alle tre markeder) og 2028 (Netto Danmark, Netto Tyskland og Netto Polen), mens udskiftningen af kølemøbler sker synkront i alle tre lande og formater frem mod 2026. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125